Assurantiebelasting omhoog

Spaar geld via EuroClix

Onze regering heeft weer een nieuw idee bedacht om de burger kaal te plukken. Net nadat ze hebben bekend gemaakt dat de forensentaks en de langstudeerboete van de baan zijn, presenteren ze het idee om de assurantiebelasting te verhogen!

Assurantiebelasting naar 21%

Wederom zijn we dus blij gemaakt met een dode mus, krijgen we een sigaar uit eigen doos. We hadden het kunnen weten. Toen Samson en Rutte vol trots in een persconferentie verklaarden dat de langstudeerboete en de forensentaks toch niet doorgingen, was er alom gejuich onder de studenten en de forensen. Maar de euforie is weer van korte duur. Als tegenmaatregel, om het verlies van de langstudeerboete en de forensentaks te compenseren hebben ze bedacht om de assurantiebelasting te verhogen van 9,7 naar 21%.

Eerst hadden we de BTW verhoging, maar daar hebben we betrekkelijk weinig last van. Maar een verhoging van de assurantiebelasting met maar liefst 11,3% voelen we wel degelijk. Vooral omdat een aantal verzekeringen nou eenmaal verplicht zijn en de meeste andere verzekeringen gewoon hard nodig.

Als je op dit moment 50 euro premie per maand betaald voor je Autoverzekering, gaat dat met de verhoogde assurantiebelasting 55 euro kosten. Ook je InboedelverzekeringReisverzekering, Aansprakelijkheidsverzekering worden allemaal enkele euro’s duurder. Slechts de premie zorgverzekering is vrijgesteld van een verhoging in assurantiebelasting.

Op het nieuws werd een mogelijkheid geboden om in ieder geval voor komend jaar de verhoogde assurantiebelasting te omzeilen. Betaal vóór 1 januari 2013 al je verzekeringen voor het hele jaar. Op die manier betaal je nog een heel jaar lang het oude tarief assurantiebelasting. 9,7% in plaats van 21%

Echter, als onze fijne regering het idee heeft wat geld mis te lopen, zijn ze daar als de kippen bij! Staatssecretaris Frans Weekers heeft nu al aangekondigd het ontduiken van de verhoogde assurantiebelasting niet te accepteren. “Desnoods krijgen alle burgers een naheffing” heeft hij nu al verklaard. Ja, het ontduiken van belasting is in Nederland Doodzonde nummer 1. Lees meer:

Dus als je toch besluit om de verhoogde assurantiebelasting voor 2013 te omzeilen door al je premies voor een heel jaar te laten afschrijven, houdt er dan rekening mee dat het mogelijk is dat deze actie je uiteindelijk geen winst zal opleveren.

Een goed advies betreffende verzekeringen komt van de consumentenbond. Nu de assurantiebelasting zo drastisch omhoog gaat is het een goed moment om al je verzekeringen eens goed tegen het licht te houden. Vergelijk de premie de je betaald met andere maatschappijen, kijk of je niet oververzekerd bent of misschien zelfs dubbel verzekerd! Heb je bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering met daarin de module verkeer en heb je tevens bij je autoverzekering de module “rechtsbijstand” ingeschakeld, dan ben je daar dubbel verzekerd. Hoog tijd dus om al je verzekeringen te inventariseren.

Succes, wij van crisismoe blijven proberen jou te informeren en adviseren.

 

Comments are closed.