Incassokosten

Aanmaning 

In deze tijden van financiële krapte en onzekerheid is de kans groot dat u wel eens met een incassobureau te maken gehad heeft of nog zal krijgen. Ik in ieder geval wel.
We hebben allemaal wel eens een maand dat de uitgaven hoger zijn dat wat er is binnengekomen. Hierdoor kan er wel eens een rekening blijven liggen. Vervolgens komt er een herinnering en daarna de aanmaning. Heel vervelend, maar niet iets om je voor te schamen. Dit komt bij iedereen wel eens voor, mensen uit alle lagen van de bevolking en alle inkomensgroepen kunnen hier last van hebben op één of ander moment.

Op de pagina’s over incassokosten willen wij je tips en adviezen geven hoe hier mee om te gaan. Want het probleem is meestal niet die éne te laat betaalde factuur, maar vaak is dit slechts een aankondiging van een hele reeks niet of te laat betaalde facturen en voor je het weet, ligt de deurmat vol met aanmaningen, bieven van het incassobureau of dwangbevelen van een gerechtsdeurwaarder.

Incassoterreur

Een ander probleem is de soms zeer agressieve benadering door de incassoburo’s. Gelukkig is het merendeel van de incassoburo’s wél betrouwbaar en integer, maar helaas zijn er ook incassoburo’s die het niet zo nauw nemen met de regels. Zij rekenen véél te hoge incassokosten, waardoor u nog dieper in problemen komt.
Er zijn regels voor incassokosten en de incassoburo’s. Echter als een incassoburo deze regels betreffende incassokosten niet volgt en u aanslaat voor te hoge en onredelijke incassokosten is dat niet tegen de wet. Indien u geen bezwaar maakt tegen deze te hoge incassokosten en deze gewoon betaald, gaat u in feite accoord met deze te hoge kosten.
Daarom willen wij u hier bij crisismoe.nl helpen zodat u nooit teveel betaald.

Kom dus in actie voor het te laat is.